GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

RİZE RTE ÜNİVERSİTESİNDE HELAL VE TAYYİB LOKMA KONUŞULDU…

22.04.2016 Cuma günü RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ Helal ve Sağlıklı Yaşam rizeyxTopluluğunun Düzenlediği Seminerde GİMDES Helal Ürün ve Helal Gıda anlatıldı. Toplantıya konuşmacı olarak GİMDES adına GİMDES Teknik Bilim Kurulu üyesi Baş Denetçi Ziraat Mühendisi Ahmet Tunç CENGİZ katıldı. Ahmet CENGİZ, konuşmasında inanca göre tüketimin temel insan hakkı olduğu ve bunun BM 1985 insan hakları evrensel beyannamesi tüketici hakları kısmında da belirtildiğinden bahsetti.

Ekonomide Ürün Tarifinin; İnsan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretilen, maddi (mal) ve maddi olmayan (hizmet) üretilmiş unsurların genel adı olduğunu belirten CENGİZ ,Helal Ürün Tarifinin de; İslam dininin ( ki ALLAH(CC) ın gönderdiği bozulmamış son dindir) izin verdiği doğrultuda İnsan ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretilen, maddi (mal) ve maddi olmayan (hizmet) üretilmiş unsurların genel adı olduğunu söyledi.

Helal Ürünlerin tüketilmesinin İslami bir gereklilik olduğu ve Müslüman tüketicilerin başta gıdalarının ,ilaçlarının, temizlik ürünlerinin ve kozmetiklerinin İslami esaslara uygun bir kontrolden geçtikten sonra tüketmelerinin elzem olduğunu belirtti.

Helal ürünler piyasasının tahmin edilen değerinin 2,5 trilyon dolar olduğunu, bu değerin 860 milyar dolarının Gıda ve 1.7 trilyon dolarının diğer ürün gruplarının oluşturduğunu belirtti. Global Helal Pazarın hali hazırdaki ilk 10 ihracatçısının ABD, Brezilya, Arjantin, Fransa, Yeni Zelanda, Avustralya, Tayland, Filipinler, Singapur ve Hindistan olduğunu belirtti.

Helal Sertifikalı ürünün Helal olması, Tayyib olması, tağşiş içermemesi, doğru tartılması ve sağlığa zararlı olmaması kriterlerine uygun olarak hazırlanması gerektiği anlatıldı. Toplantı soru ve cevaplar kısmı ile son buldu.

Comments are closed.