GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

İçeceklerimizdeki Tehlikeler Kapak Konulu GİMDES Dergisi 36.Sayısı Çıktı.

GIMDES_DERGI36_062014_001
MEŞRUBATLARIMIZDAKİ TEHLİKELERDEN NASIL KURTULABİLİRİZ?
GİMDES’in yapmış olduğu helal sertifikalandırma hizmetinde domuzdan sonra Müslüman tüketiciler için büyük problem olan bir diğer konu ise, gıdalarımızda özellikle meşrubatlardaki alkol sorunudur.
En büyük tehlikeyi barındıran ve dünyada en fazla tüketilen kola cinsi içeceklerin patronları farklı farklı şişe ve kutulara koysalar da hepsinin özütü bir, rengi bir, tadı bir, aynı üretim mekanizmasından bütün dünyaya dağılmaktadırlar. Günümüzde tüketimi çok yaygın olan bu tehlikeli içeceklerin aslında insanlar için zorunlu olmadığı ise açıkça görülmektedir.

GİMDES dergisi 36.sayımızda,GİMDES Başkanı,Dr.Hüseyin BÜYÜKÖZER, ’’GÜYA ALKOLSÜZ DENİLEN GAZLI İÇECEKLER’’ başlığı ile yazısında, Gazlı içeceklerdeki alkol konusunun bugün dahi maalesef yeteri kadar anlaşılmadığını, Amerikan patentli gazlı meşrubatların tam bir asırdır, bütün dünyayı kontrol ettiği bir dönemi yaşadığımızı belirterek, İsimleri her ne kadar alkolsüz meşrubat olsa da bu kategoride yer alan bütün meşrubatların % 0.3 alkol içerebilme iznine sahip olduğunu, İçlerine koydukları boyaların, aromaların, koruyucuların, sentetik tatlandırıcıların, kokain, kafein, taurin, inositol, karnitin, kreatin gibi kritik maddelerin tehlikeleri hakkında bilgi vererek meselenin diğer problemli hususları üzerinde durmaktadır.
NİMETLER VE TÜKETİM BİLİNCİ,Prof. Dr. İsa YÜCEER, yazısında; Kişinin tüketim yaparken, sahip olduğu nimetlerin her biri ile ilgili tefekkürde bulunmasının önemi üzerinde durarak, Müminin asıl işi olarak belirlenen, hassasiyet sahibi olması, feraset ve basiretle hareket etmesinin kazanımlarını anlatmaktadır.
GIDA SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR-2, Prof.Dr.Hasan DOĞRUYOL, Bitki Kaynaklı Yağlar, Margarin, Sütten Elde Edilen Yağlar, konularında bilgi vermektedir.
HELAL GIDA HATIRALARI –21,NE İÇECEĞİZ?,Prof.Dr.Mustafa NUTKU, sadece içecekler için değil; bütünüyle “hayat tercihtir.” diyerek Hâl böyleyken, her mevzuda olduğu gibi, lokantalarda veya başka yerlerde ne içeceğimizle ilgili de, doğru tercihte bulunmak ve helal içecek tercih etmek mesuliyetini taşımakta olduğumuzu belirterek Müslüman olarak helal olanı tercih etmemizin önemini hatırlatmaktadır.
HELAL SAĞLIK POLİTİKALARINI TALEP ETMENİN HAKLILIĞI– 4, Doç.Dr.İlker ALAT, “Bilim” Tanımı Üzerinden Kazanılan Haklar, konusunu açıklamaktadır.
HELAL OLMALI, Dr.Hasan Tahsin FEYİZLİ, Yenilen gıdaların hem maddi yönden vücuda hem de manevi yönden de kalbe tesiri olduğunu belirterek; kalbin manevi sağlığını bozacak olan etkenler üzerinde durmaktadır.
GİMDES Dergisi 36.sayımızda,Gıda Mühendisi,Nejla BAŞ, Nasıl Bir Temizlik, GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi, Yüksek Kimyager, Murat SAYIN, Bütün Alkoller Sarhoşluk Verici Midir?, Gıda Mühendisi, GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi, A.Hayreddin İŞBİLİR, Boza ve Riskleri,Gıda Mühendisi, F.Füsun Menteş,Helal Tarifler sayfasında ‘’BAHAR OTLARI’’ konusu ile toplumumuz tarafından merak edilen içecek grupları başta olmak üzere helal gıda ve helal tüketimi etkileyen konular hakkında okuyucularını bilgilendirmektedirler.
GIMDES_DERGI36_062014_001

Comments are closed.