GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

HELAL VE TAYYİB SERTİFİKALAMA VE DENETİM PROSEDÜRLERİ EĞİTİM PROGRAMI 2. VE 3. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTI…

HELAL VE TAYYİB SERTİFİKALAMA VE DENETİM PROSEDÜRLERİ EĞİTİM PROGRAMI 2. VE 3. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTI… 

06/09/2018

GİMDES olarak ülkemizde, Helal ve Tayyib Sertifikalandırma hizmetine başladığımız 2009 yılından itibaren önemle üzerinde durduğumuz Helal ve Tayyib Sertifikalandırmada olmazsa olmaz olarak gördüğümüz, Helal ve Tayyib Sertifikalı Üretim Uzmanı ve Denetim elemanı ihtiyacının ülkemizde de ortaya çıkacağı, bu doğrultuda tedbirlerin alınması gerektiği hususunu vurgulamıştık. Bu anlayışla, bu güne kadar 24 defa her biri 5 gün süreli bir eğitim programını gerçekleştirdik. 2018 yılının ilk Helal ve Tayyib Sertifikalama ve Denetim Prosedürleri Eğitimi’nin 04-08 Eylül 2018 tarihleri arasında Daru’l Halal Medresesi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirileceği 12.07.2018 yılında duyurulmuştu. İlan edilen eğitim programı bugün 3. Gününü geride bırakmıştır.

EĞİTİM PROGRAMI

İkinci Gün

9.30-17.00 arasında GİMDES Teknik Bilim Kurul Üyesi Yüksek Gıda Mühendisi Ali KAYGISIZ: Sertifikalandırma Sürecinin İlerleyişi Hakkında Bilgilendirme, Yol Haritasının Önemi, İlk Denetim, Ara Denetim, Kontrol Denetimi, Yenileme Denetimi Farkları Ve İstenen Belgeler, Minör Ve Major Uygunsuzluklar Ve Örnekler (En Az 10’ar Adet, Sertifika Sonrası Kontrol Sistemi) Gıda Katkı Maddeleri Ve Kaynak Yönü İle Helal Sertifika Sistemi İçin Taşıdıkları Riskler, Denetim Dosyası Doldurma Kuralları konularındaki dersini verdi.

Üçüncü Gün 

9.00-10.30 arasında Teknik Kurul Üyesi ve Kimyager Timuçin GÜNESEN: GİMDES Büyükbaş, Küçükbaş ve Kanatlı Kesim Standartları konularındaki dersini verdi.

11.00-12.30 arasında Teknik Kurul Üyesi ve Gıda Mühendisi Mustafa AVCISOY: GİMDES Laboratuvar Uygulamaları, Yaptırılan Analizler, Numune Alımında Dikkat Edilecek Hususlar, Numune Alma Yöntemleri, Sektörlere Göre Numune Alma Ve Numunenin Muhafazası konularındaki dersini verdi.

14.00-15.30 arasında Teknik Kurul Üyesi ve Kimyager Abdulhamit AKSEL: Kozmetik Ve Temizlik Ürünlerinde Helal Sertifikalandırma Açısından Riskler, Sağlık Sektöründe Helal Sertifikalandırma Açısından Riskler konularındaki dersini verdi.

16.00-17.00 arasında GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER: Akreditasyon Nedir?, Helal Sertifikalandırma Sisteminde Akreditasyonun Önemi, WHC Kimdir?, Son Zamanda Çıkan Devlet Kökenli Akreditasyon Kuruluşları: SİMMİC, ESMA, GAC, HAK. Bir Helal Sertifikalandıma Kuruluşunda Olması Gereken Temel Şartlar konularındaki dersini verdi.

Denetim Eğitim çalışmaları devam ediyor.

Yarın 09.30- 15.30 saatleri arasında 4. Gün dersleri devam edecektir. Ardından 16.00-18.00’ arasında eğitimin sınavı gerçekleştirilecektir. Yapılacak sınavda katılımcılara, başarılı olmaları durumunda Helal ve Tayyib Sertifikalama ve Denetim Prosedürleri Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir.

Comments are closed.