GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

SADECE HELAL BESLENMEK İÇİN DEĞİL, SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN DE RASULULLAH (S.A.V) EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ 

SADECE HELAL BESLENMEK İÇİN DEĞİL, SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN DE RASULULLAH (S.A.V) EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ 

15/11/2018

Eskişehir Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliğinin tertip ettiği “Helal Gıda ve Gimdes” başlıklı konferans 08.11.2018 perşembe günü yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Kuranı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan “Helal Gıda ve Gimdes” konferansına, Eskişehir TÜGVA’nın İl Temsilcisi Fatih SERT’in açılış konuşması ile başlandı.

GİMDES Ankara Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Suat SEZER, konuşmasına: “Helal Gıda ve GİMDES” ana başlığı altında birinci olarak, Kur’an ve Sünnette Helal Gıdanın önemi, ikinci olarak; yediğimiz gıdaların durumu ve katkı maddeleri, üçüncü olarak sertifikasyon nedir ve nasıl yapılır, son olarak da GİMDES nedir ve önemi nereden gelmektedir, başlıkları altında ayrı ayrı birer konferans konusu şeklinde, konularında uzman olanlar tarafından anlatılırsa daha faydalı ve anlaşılabilir, ben ise size bu başlıklardan birer nebze bahsederek bir sistemi anlatacağım” diyerek başladı.

Daha sonra belirtilen bu başlıklar ile birlikte sağlıklı beslenmeden kasıt Bakara 168. ayette geçen “Helalen ve Tayyiben” kavramı ile birlikte Rasulullah Efendimizin (sav) hayat tarzını öğrenmek, anlamak ve örnek almak ile mümkün olabileceğini belirtti. Buna misal olarakta; “Rasullulah (sav) Efendimize daha önce yemediği bir yiyecek ilk defa ikram edildiğinde sorarlarmış ki; bu nedir, neyden yapılır, nasıl yapılır diye. Verilen cevaplara karşılık olarakta duruma göre üç tavırdan birini gösterirlermiş. Bunlar; Ya ikram edilen şeyi kendileri de yer, orada bulunanlarında yemesine müsaade ederler, veya kendileri yemezler ama orada bulunanların yemelerine müsaade ederler, ya da ikram edilen şeyi kendileri de yemez, orada bulunanların da yemelerine müsaade etmezlerdi. Yani ikram edilen her şeyi sorar, tetkik ederler öyle yerlerdi.

Eğer biz de Rasulullah’ı (s.a.v) örnek aldığımızı iddia ediyorsak ki bütün hayatımızda öyle olmalıdır, bizde markette alışveriş yaparken her gördüğümüz albenili, güzel ambalajlı, paketli ürünlerde helal logosu aramadan, etiket bilgilerini okumadan at sepete dememeliyiz. Gerçi fırsatçılar ve suistimal yapanlardan dolayı sırf “Helal Logosu” aranması da yeterli olmaz, bu helal logosu hangi kurumun, güvenilir mi diye sorgulamak gerekir. Etiket bilgileri yeterli mi, doğru ve okunabilir yazılmış mı diye de tetkik edilmeli. Tabi bunun için yeterli bilgi ve zamana ihtiyaç vardır. Ben size bu işin kolayını söyleyeyim mi? Bu programda olduğu gibi seminer ve konferanslar ile birlikte “Helal Gıdanın Önemi ve Helal Sertifikanın Gerekliliği” konusunda yapacağınız araştırma ve okumalardan sonra göreceksiniz ki ancak GİMDES’ten helal sertifikalı ürünler sizin beklentinizi karşılayacak, ihtiyacınız olan mamul ürünleri mutmain olarak tüketebileceksiniz. Bu aşamadan sonra yapılacak olan ise bu duyarlılığı sürekli hale getirmektir.” dedi.

Konferansın ardından dinleyicilerden gelen sorulara verilen yanıtlar ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Comments are closed.