GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

GİMDES HELAL GIDA GÖNÜLLÜLERİ İL TEMSİLCİLERİ EĞİTİM KAMPI BİTTİ…

GİMDES ve GİMDES Gönüllü hanımlarının iş birliği ile 1-4 Şubat’ta İstanbulda il temsilcileri kampı gerçekleştirildi. Bulundukları şehirlerde helal gıda bilincinin yaygınlaşmaspasta2xı için çalışmalar yapan Gimdes gönüllü ilk temsilcileri bir Şubat’ta Sabiha Gökçen Havaalanında ve Esenler otogarda karşılandı. Malatya, Antalya, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Çanakkale, Denizli, Balıkesir, Ankara, Sakarya, Ordu, Erzurum, Düzce, İstanbul, Van temsilcilerinden oluşan günülülerin yol ücreti GİMDES gönüllü gençlerinin bağışlarıyla karşılandı. Hava alanında ve otogarda buluşulduktan sonra hep birlikte kalınacak yurda geçildi. Tanışma, yemek ve namaz arasından sonra Afia sponsorluğunda helal sertifikalı ürünler ile hazırlanılan pasta yarışmasına geçildi. GİMDES gönüllü hanımlarının hem kıyasıya yarıştığı hem de çok eğlendiği pasta yarışmasında bir kez daha anlaşıldı ki “helal daire keyfe kâfidir harama girmeye hiç gerek yoktur.”

2 Şubat günü yurtta kahvaltı yapıldıktan sonra helal gıda seminerleri için saat 10.00’da GİMDES’e geçildi. Bu arada yurdun mutfak alışverişi tamamen özel olarak GİMDES sertifikalı ürünlerden yapılmıştır, hazırlanan kahvaltı ve yemekler GİMDES gönüllüleri için özel olarak hazırlanmıştır. 2 Şubat günü ilk olarak GİMDES başkanı Dr.Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER “helal gıdanın önemi, GİMDES’in tanıtımı, GİMDES’in diğer kurumlardan farkı, 30 yıllık helal lokma mücadelesi ve Dünya Helal Vakfı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Helal ve tayyib yaşam tarzı ile eğitim verecek ilk üniversite özelliği olan Darul Helal Medresesi’nin 30 yıllık hayali olduğunu belirten ve Allah’ın izniyle çalışmalarına başlandığı müjdesini veren BÜYÜKÖZER, “Darul Helal Medresesi projesi hayırseverlerin öncülüğünde kurulacak ve milyonlarca ortağı olacak bir projedir. Bu proje için bağış konusunu ilk duyurduğumuz gün, bir hanım kızım 50 TL, bir çocuğumuz hesabımıza 10 TL göndermiş, bu çocuğumuz belli ki harçlığını ilk bağış olarak yatırmış vakıf hesabına. Bu 10 TL o kadar değerli ki benim için, miktarın az çok olmasının hiçbir önemi yok her müslümanın bu projede bir payının olmasını çok arzu ediyorum” dedi.

Öğleden sonra GİMDES fıkıh kurulu üyelerinden Nureddin YILDIZ hoca efendi “dava bilinci” kurulu konferansını gerçekleştirdi. Nureddin YILDIZ müslümanların helal gıdada organize olmasının önemi üzerinde durarak “helal gıda davası İslamın bir parçasıdır demiyorum, İslamın ta kendisidir diyorum. Organize olmak ibadetin şartıdır. Nasıl sen Cumaya gitmediğin için bir beldede cuma cemaatinin oluşmamasından hesaba çekileceksen, helal gıdadaki organizeye katılıp destek vermediğin için ümmetin helal lokma cihadı aksıyorsa aynı şekilde ondan da hesaba çekileceksin.” dedi. Konferans sonrası GİMDES başkanıyla helal gıda üzerine istişarelerde bulunan Nureddin YILDIZ’a pasta yarışmasında yapılan helal pastalardan ikram edildi.

Günün son eğitim çalışması “helal kesim ve cellale” konusunda veteriner Arzu Sarıtaş tarafından yapıldı. Özellikle çokça tartışılan ve merak edilen tavuklar konusunda ikna edici ve detaylı bir sunum yapan Arzu Sarıtaş gönüllüler tarafından dikkatli bir şekilde dinlendi.

Akşam yurda geçildiğinde Aidin Salih’in öğrencilerinden tıbbi Nebevi uzmanı Nihal Tiryaki tarafından “hacamat, sülük ve alternatif tıp” konulu çokça ilgi çeken bir konferans daha gerçekleştirildi.

3 Şubat günü GİMDES’te gerçekleştirilen ikinci eğitim programında ilk olarak GİMDES bilim teknik kurulu üyesi, kimya mühendisi Elif Elma gönüllerimizin de sıklıkla karşılaştığı güncel sorulara değindi. GİMDES sertifikalama süreci ile ilgili olarak; firmaların nasıl başvuru yaptığı, başvurular sonrası haberli habersiz denetimler, laboratuvar analizleri, kesimhanelerin kamera ile izlenmesi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Öğleden sonraki bölümde Yüksek Kimya Mühendisi Kudret Livaoğlu “kozmetik ve temizlik ürünlerindeki tehlikeler” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Kudret Livaoğlu sunumunda; tertemiz, bembeyaz kavramları ile reklam yapan ve ünlenen bir çok markanın sağlık açısından zararlı pek çok katkı kullandığından ve doğal diye bildiğimiz ve satın aldığımız bir çok markanın aslında doğal olmadığını ve içeriklerinin tamamen kimyasal olduğundan bahsetti.

Günün son eğitim çalışması olan “katkı maddeleri ve gıda etiketi okuma” konulu sunumu Ziraat Mühendisi Ahmet Tunç Cengiz tarafından gerçekleştirildi.

Akşam yurda geçildikten sonra ise Dr. Hüseyin Kami BÜYÜKÖZER’in Helal Lokma isimli kitabından hazırlanan sorularla bilgi yarışması yapıldı. Bilgi yarışmasının ardından kampın hedefleri hakkında gönüllülerle hasbihalde ve istişarelerde bulunuldu. İl temsilcileri yaşadıkları şehirlere döndüklerinde neler yapabilecekleri hakkındaki hedefleri şu şekilde sıraladılar;

• Bulundukları şehirlerdeki dernek ve vakıflar ile işbirliği yaparak helal gıda seminerleri organize etmek,
•Gönüllülerle helal kahvaltı organizasyonları gerçekleştirmek,
•Helal gıda kermesleri düzenlemek,
•Helal Dünya Marketlerini tanıtmak ve bu marketlerden alışverişe özendirmek,
•Firmalara mail ve telefon yoluyla GİMDES sertifika talebinde bulunmak,
•GİMDES gönüllü ekibiyle kitap okumaları gerçekleştirmek ve öğrenilenleri insanlara aktarmak (Özellikle Hüseyin Kami Büyüközer’in Yeniden Gıda Raporu isimli kitabı mutlaka okunmalı)

Herkesin ilk defa tanışmasına rağmen çok kuvvetli muhabbet ve kardeşlik bağının kurulduğu bu kamp, 4 Şubat günü il temsilcileri havaalanına bırakılması ile son buldu.

Comments are closed.