Duyurular

OKU DERNEĞİ GİMDESİ TANIMAK İÇİN ZİYARETTE BULUNDU

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

Oku Derneği, GİMDES merkez binasında GİMDES BAŞKANI Dr. Hüseyin Kami Büyüközer ile bir araya geldi. Toplantıda GİMDES in Helal Lokma Davasından bahsedildi.

GİMDES BAŞKANI Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, Almanyanın, Türkiyeye 5 bin ton domuz Jelatini ithal ettiğinden bahsetti. Bu tehlikeli durum karşısında elzem olan GİMDESİ kurduğunu anlattı.

Filistinli Dernek üyelerine Ümmet için GİMDESİ kurduğunu ve Ümmet anlayışında olduklarını ifade etti.

Filistinli Oku Derneği Üyeleri de Arap ve Türklerin Ümmet olmasını söyleyerek aynı görüşte olduğunu dile getirdi.
Devamını Okuyun

HELAL YAŞAM REHBERİ 98. SAYI ÇIKTI VE ARTIK ONLİNE OLARAK DA SİZLERLE!

Modern insanın Helal lokma ve Helal tüketimine giden yolunu aydınlatmaya çalışan, her yeni sayısında helal yaşama ait önemli hususları konu alan GİMDES’in Helal Yaşam Rehberi dergisi “Helal Lokma, Helal Gıda ve Helal Tüketim Bilinci” misyonu ile 2024 yılı Eylül-Ekim ayı itibariyle 98. Sayıya ulaşmıştır. Yayın hayatına basılı dergi olarak devam eden Helal Yaşam Rehberi Dergimizin basılı olarak yayını devam ederken bunun yanında artık Online PDF olarak siz değerli okuyucularımız ile buluşacağını bildirmekten, daha geniş kitlelere ve kilometrelerce ötedeki gönüllü kardeşlerimize en kolay şekilde ulaşacak olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Aşağıdaki linke tıklayarak Helal Yaşam Rehberi dergimizin 98. sayısını satın alıp indirerek istifade edebilirsiniz.

HELAL YAŞAM REHBERİ 98. SAYI E-DERGİ

HELAL YAŞAM REHBERİ 98. SAYI

Vefâkârlık; peygamberlere, velîlere ve fazîlet sahibi kimselere lutfedilmiş zirve bir vasıf olarak, beşerî hayatı en yüce bir seviyede taçlandıran mânevî bir haslettir. Bu ulvî his, sevilen veya sevilmesi gereken kimselere verilen kıymetin bir ölçüsüdür. Vefâ duygusuna sahip olmayan kimseler; sadece kendini, zevkini ve menfaatini düşünen bencil ve nâdan kimselerdir. Vefâ, sözlük manası itibari ile, borcu ödemeyi ve bir sözü yerine getirmeyi ifade eder. Vefânın en basit kısmı budur. Bu dertle ele aldığımız sayımızı sizlere sunuyoruz.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER “Vefa Nedir Bilir Misin?” konusunu kaleme almıştır.
Devamını Okuyun

DARU’L HELAL MEDRESEMİZ İKİNCİ DEFA EĞİTİM SEZONUNU30 EYLÜLDE BAŞLATTI

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

Son örneklerini Osmanlı dönemin sonunda kaybettirildiğimiz İslami ilimler ışığında bilim tedrisatının yapıldığı medresemizi Rabbimiz, bu eğitim sezonunda da, online olarak, başlatmayı nasib buyurdu. Bu Eğitim sezonunda Ön Lisans Bölümünün yanında 2 yıl sürecek Lisans Bölümünü de başlatık. Milletimize ve bütün İslam ümmetine hayırlı olsun.

Açılışımız Kur’an tilaveti ve meal açıklaması ile başladı, ardından Programımız şu şekilde devam etti; Dar’ul Helal Medresesinin Video-Tanıtımı yapıldı. ve daha sonra Dar’ul Helal Medresesinin misyonu ve vizyonuyla alakalı video gösterimi oldu. ArdındanDHM Müdürümüz Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER açılış konuşması yaptı.
Devamını Okuyun

GİMDES BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, Başakşehir Belediyesi Başkanı Yasin Kartoğlu ile Belediye Başkanlık Merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede, Helal Gıda ve Boykot konusu, Darul Helal Medresesi projesi, Helal Dünya Marketlerinin önemi ve ilçede şubelerinin sayılarının artırılması, firma ve halkın helal ürün bilincini artırmak için fuar, panayır gibi etkinlikleri yapabilmek için yerel alanlar temini gibi konularda karşılıklı istişarelerde bulunuldu.
Devamını Okuyun

DHV DARU’L HELAL MEDRESEMİZİN YENİ EĞİTİM YILI 30 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Yeni eğitim yılımızın Çalışma Programını açıklıyoruz. DHV ve GİMDES camiamıza, ülkemize ve bütün Müslümanlara hayırlı olmasını ve hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

DÜNYA HELAL VAKFI DARU’L HALAL MEDRESESİ ÖN LİSANS VE LİSANS BÖLÜMÜ

AKADEMİK VE İDARİ KADRO

Müdür – Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

Müdür Yardımcısı – Elman NECEFZADE

ÖĞRETİM ÜYELERİ

1. Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

2. Dr. Halim AYDIN

3. Timuçin GÜNESEN

4. Hayreddin İŞBİLİR
Devamını Okuyun

ENDONEZYA’DAN GELEN BPJPH HEYETİ DENETİMİNİ TAMAMLANDI!

Endonezya Akreditasyon kurumu olan BPJPH, GİMDES genel merkezinde gerçekleştirdikleri denetimi tamamladılar. Karşılıklı tanınmanın yapılabilmesi üzerine gerekli olan bilgiler gözden geçirildi ve paylaşıldı.

09.09.2024 Pazartesi günü başladıkları denetimi, 13.09.2024 Cuma günü tamamladılar. Cuma günü yapılan son toplantıda Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer: İki ülkenin insanlarını Helal ve Tayyib gıda ve ihtiyaç maddeleri endüstrisinde işbirlikleri için bir araya getirecek çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Cenab-ı Hakk’ın Kur’an-ı Kerim’de Bakara suresi 168. ayet-i kerimesinde bildirdiği gibi sadece Müslümanlara değil, bütün dünyadaki insanların Helal ve Tayyib ürünler tüketmesi için inzal olduğunu unutmamamız gerektiğini, dolayısıyla tüm insanlığın helal ve tayyib gıdalar tüketmesi için çalışmalar yapmanın önemine vurgu yaptı.

GİMDES’in her yıl düzenlediği Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler konferansının sonuncusu olan ve Endonezya’lı Dr. Muhammed N. HOSEN hocanın da konuşmasının bulunduğu konferanstan bazı kesitler misafirlerimize izletildi.

Dış ilişkiler birimi, İstanbul’un tarihi önemi olan yerlerinden Eyüp Sultan ve Ayasofya Camii’nin tanıtımı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra karşılıklı dualar ve iyi temenniler ile görüşme sona erdi. Değerli misafirlerimiz, Eyüp Sultan semtimizi ve Sultanahmet’i gezdirdikten sonra uçakla ülkelerine dönerken programdan çok memnun olduklarını, unutamayacaklarını ve bu konuda her şey için çok teşekkür ettiklerini, Allah’ın rahmeti ve bereketinin GİMDES üzerine olması ile ilgili temennilerini dile getirdiler.

Yapılan bu denetim ve görüşmelerin iki ülke içinde hayırlara vesile olmasını Rabb’imizden niyaz ederiz.

BU GECE MEVLİD GECEMİZ

Dr Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

Yine bir gönül mevsimine girdik…

Karşılamaya hazırmıyız?

Hangi yüzle ona buyur “YA RASULALLAH” diyebilecegiz,

Evimizin hangi köşesini O’nun için düzenleyebildik..?

Evlatlarımıza,

Evlatlarım! Hazırlanın bu akşam Peygamberimiz(s.a.v) geliyor diyebilecekmiyiz?
Devamını Okuyun

ICSA KURUMU BAŞKANI THAFİER NAJJAR BEYEFENDİ GİMDES’İ ZİYARET ETTİ!

Güney Afrika’da bulunan ICSA (Islamic Council of South Africa) kurumu Başkanı ve World Halal Council Yönetim Kurulu Üyesi Muhterem Thafier NAJJAR Beyefendi, GİMDES’i ziyaret ederek Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında Muhterem Thafier NAJJAR Beyefendi ile kısa bir ropörtaj yapıldı. Ropörtaj detayları aşağıda verilmiştir:

-GİMDES: İstanbul’a hoşgeldiniz.
-NAJJAR: Çok teşekkür ederiz.
-GİMDES: GİMDES’in takipçilerine neler söylemek istersiniz?
-NAJJAR: Öncelikle bu fırsattan yararlanarak şunu belirtmek isterim:
-Eğer GİMDES’i rol model olarak alırsak ve lider olarak da Dr. Hüseyin (Kâmi Büyüközer’i örnek alırsak) o zaman helal Endüstrisi oldukça güçlü ve saygıdeğer bir endüstri olacaktır. İşte bu noktada Dr. Hüseyin ve tüm ekibine, sadece Müslümanlar için değil tüm evren için helalen tayyiben’in bu özel standardını sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bunu neden söylüyorum? Çünkü Yüce Allah, Subhanahu ve Teala, Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor:

قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلٰٓئِكَةِ اِنّٖي جَاعِلٌ فِي الْاَرْضِ خَلٖيفَةًؕ
Devamını Okuyun

GİMDES 16. ULUSLARARASI HELAL VE TAYYİB ÜRÜNLER KONFERANSI’NA AZ ZAMAN KALDI

Dr Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

3-4 Eylül 2024 tarihlerinde online olarak gerçekleşecek olan Uluslararası GİMDES Helal ve Tayyib Ürünler Konferansımız, 7 farklı oturumdan oluşmaktadır. Oturumlarda işlenecek konular ve açıklamaları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

HELAL Müslümanların yaşamlarını her yönüyle kuşatmıştır. Şeri kurallara göre üretilen ürünler hem ham madde kaynakları bakımından uygun olmalı hem de sağlıklı, saf, temiz, kaliteli kısacası Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi “Halalen Tayyiben” olmalıdır. Günümüzde helal kelimesi sadece domuzdan veya alkolden elde edilen bileşenler olmaması şeklinde değerlendirilmektedir. Halbuki helal kelimesi ile ilgili doğru ifade ve tanımlama, ürünün hazırlanmasının tüm aşamalarında şeri gereksinimlerin garanti altına alındığının belirlenmesidir. Helal kavramı, bünyesinde sadece helali değil aynı zamanda tayyib kelimesini de barındırmalıdır.

Helal ve haram kavramı, Müslüman kişinin yaşantısının her alanında ibadet, finansal konular, evlilik, beslenme alışkanlıkları, sağlık gibi tüm durumları kuşatmaktadır.

İslam’da hukuki ve dini bakımdan temel kaidesi olmasına rağmen, helal ve haram konularına farkındalık günümüz Müslümanlarında yeni yeni oluşmaya başlamıştır.Günümüz Müslüman tüketicilerinin pek çoğu tüketimleri için daha güvenilir helal ve tayyib ürünlere ihtiyaç duymaktadırlar.
Devamını Okuyun