21. Uluslararası MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı’nın açılışına sayılı günler kaldı. GİMDES olarak 23-26 Eylül 2026 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde, Salon 8’de 8E-110A numaralı standımızda helal ve tayyib sertifikasyonunun dünü, bugünü ve yarınını konuşmak üzere tüm dostlarımızı ağırlayacağız.
Bu, fuar öncesindeki son duyurumuzdur. Ziyaret planı yapacak firmalarımızın ve misafirlerimizin aşağıdaki bilgileri not almasını rica ederiz.
Kısa Bilgiler
Tarih: 23-26 Eylül 2026
Saat: 09:00 – 18:00
Yer: İstanbul Fuar Merkezi (İFM), Yeşilköy / İstanbul
GİMDES Standı: Salon 8 · 8E-110A
Organizasyon: Müstakil Fuar Organizasyon
18. Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı Fuarla eş zamanlı olarak, 18 yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler Konferansı’nı bu yıl online olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yılki program altı ana oturum üzerine şekillenmiştir:
1. Hayvan Kesiminde İslami İlimler Işığında Fıkhi ve Bilimsel Yaklaşımlar
2. Aile ve Çocuk Gelişiminde Helal-Tayyib Tüketim Kültürü 3. Gıda Güvenliği ve Sağlık Açısından Ambalaj Sanayisinin Helal-Tayyib Boyutu
4. Vakıf Müessesesi ve Dünya Helal Vakfı’nın Vizyonu
5. İslami Finansın Temel Taşı: Karz-ı Hasen
6. Küresel Ölçekte Helal Uygulamaları ve Tek Standart İhtiyacı
Neden Bu Fuar, Neden Şimdi?
Fuar, 15.000 metrekarelik bir sergi alanını kapsıyor ve Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ile Orta Doğu’dan ithalatçıları, ihracatçıları, üreticileri, kamu temsilcilerini ve sektör profesyonellerini bir araya getiriyor. Gıda ve içecekten kozmetiğe, ilaçtan İslami finansa kadar geniş bir yelpaze temsil ediliyor.
Zamanlama tesadüf değil. Helal sektörünün küresel işleyişinde üç eş zamanlı değişim yaşanıyor:
Küresel pazar genişlemesi
Küresel helal ekonomisinin 2012’deki 1,62 trilyon dolar seviyesinden 2029’a kadar 3,56 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. İstanbul’daki her oyuncu bu büyümeden pay almak için planlarını şimdiden kuruyor.
Standardizasyonun hızlanması İstanbul, beş kıtadan tedarikçilerin uyumlu ürünlerini alıcılarla buluşturduğu merkez hâline geldi. Tek standart ihtiyacı, bu yılki konferansımızın da kapanış başlığıdır.
B2B yoğunluğu
Tüketiciye yönelik etkinliklerin aksine MÜSİAD EXPO ciddi bir anlaşma ortamıdır. Büyük ithalatçılar, perakende zincirleri ve kurumsal alıcılar sözleşme imzalamak ve hacim müzakere etmek üzere buradadır.
Takip edilmesi gereken başlıklar arasında blok zinciri izlenebilirliği ve dijital sertifikasyon platformları, helal finansmanının ticaret finansmanıyla bütünleşmesi, helal kozmetik ve etik modadaki hızlı büyüme ile Endonezya, Malezya, BAE ve Katar’ın 2027-2028 öncelikleri öne çıkıyor.
Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER
