Mart ayında patlayan Koronavirüs musibetinin tüm zorluklarına rağmen GİMDES bütün kurumları ile yurt içinde ve yurt dışında, hanımlar olarak, beyler olarak toplumun Helal ve Tayyib yaşamları için gerekli denetim, sertifikalama, eğitim ve tebliğ çalışmalarını aksatmadan yürütmeye gayret etmektedir. Hanımlar Kurulumuzun bu haftanın Faaliyet Raporunu bilginize sunuyoruz.
1. GİMDES Ankara İl Temsilcileri ve Kayseri İl Temsilcileri olarak İstanbul sözleşmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği, lgbt, Qeerr teori, Cedav gibi günümüzde gençlerimizin, ailelerimizin üzerinde oynanan, şeytani planların, akımların hakkında bilgi sahibi olup eğitim verecek kişileri mülakatla seçmek için başlattığımız “Neslin Korunması Hareketi”ni tamamladık.
Bir grupta, bir dernekte bir vakıfta veya bir meclisde belli bir topluluğu olan ve bu topluluklarda kişilere bu bilgileri iletecek, toplumu bu konuda bilinçlendirecek 200 e yakın hanım kardeşimizin mülakat ile seçilmesi ile ilgili olarak iki buçuk aylık bir program ile eğitimleri yapıldı.
Avukat Sena Özdemir Hanımefendi, Avukat Kübra Elif Ediz Hanımefendi ve Avukat Şerife Gül Arıman hanımefendilerin eğitimci olarak katıldığı programımızda çeşitli makaleler ve kitaplardan bölümler okundu, bilgilendirici videolar izlendi ve İnstagram hesabımız üzerinden canlı eğitimler yapılarak programımız tamamlandı.
GİMDES Temsilcileri olarak yaptığımız bu program sonunda başarılı katılımcılarımıza GİMDES adına katılım sertifikası vermek istiyoruz
2.81 il olarak ve yurtdışı WhatsApp grublarına online eğitimlere devam ediyoruz.8 bölgeye böldüğümüz WhatsApp gruplarına 15 günde bir farklı eğitimler vermeye devam ediyoruz.
3.il Temsilcilerimizle başladığımız “gıda raporu “kitabının 290 sayfasının kritiği Füsun Menteş Hanımefendi eşliğinde yapıldı. Diğer kalan kısım Eylül ayında yapılacak inşaAllah
4.Avrupa temsilcimizin Balkan ülkerinde Türkçe bilen kişilere dağıtılmak üzere başlattığımız Gıda Raporu kitabımızın Sırbistan ve Bulgaristana 280 adet ilk gönderimleri yapıldı. Dağıtılırken çekilecek resimler gelince haberi yapılacak inşaAllah
5.Eylül ayında başlamayı düşündüğümüz yüz yüze çalışmalar maalesef bir ay daha ertelendi.Ama insanların katılımı olurmu denemek için12 eylül cumartesi GİMDES Merkezinde bir kahvaltı ardından Müslüman kadının davası konulu Emine ARSLANOĞLU tarafından bir konferans verilecek inşaAllah.
Hanımlar Kurulumuza bu görkemli çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi ve çalışmalarının devamını diliyoruz