GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

GİMDESLE UĞRAŞANLAR YİNE ÇUVALLADI

7 senedir GİMDES Helal ve tayyib sertififika sahibi olan MEYSU Firmamıza sosyal medyda çamur atmaya çalışanlar yine kendi çamurları içinde boğuldular. Sosyal medyada haber şöyle başladı; 12.11.2020 Tarihinde meyve suyu üretim yerinde çürük meyvelerin gösterildiği ve bu meyvelerin meysuya gideceğini söyleyen kişinin çektiği video birçok sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. Dolaşıma sokulan bu video Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştür.

“Birkaç saattir sosyal medyada dolaşan bu görüntülerde videodaki bir şahıs “Bunlar Meysu olacak” diyor. Bunları içtiğimizi hep duyuyor, biliyorduk genelde canavar şeklinde görüyorduk. Tiktok sayesinde ilk kez bu kadar açık ve net gördük.”

Helale düşman çevreler , kendinden menkul güya dedektif bozuntuları, rakib firmaların borazanları hep birden saldırı yapmaya başladı.

Meysu Firmamız hemen bu iftiraya kamuoyu nezdinde sosyal medyada şöyle cevap Verdi:

“Değerli tüketicilerimiz ve değerli basın mensupları; 12.11.2020 tarihinde Twitterve TikTok gibi sosyal medya mecralarında çıkan asılsız görüntü ve yazılara istinaden; Meysu Gıda, Türkiye’nin ilk meyve suyu üreticilerinden birisi olarak 1969 yılında Kayseri’de faaliyete geçmiştir. Yerli sermayeyle kurulan, 60’dan fazla ülkeye ihracat yapan, ülke ekonomisine hem istihdam hem de katma değer sağlayan, çiftçilerimizin her zaman yanında olmayı ilke edinen, çocuklarımıza içiremeyeceğimiz hiçbir hammaddenin kullanılmadığı, kaliteden asla taviz vermemek ilkesine sıkı sıkıya bağlı olan Meysu; meyve suyu kategorisi için jenerik bir isimdir. Markamız tümüyle yalan olan bir haberle zan altında bırakılmış ve sadece bizim için değil tüm meyve suyu sektörü için olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Kamuoyuna bildirmek isteriz ki; çürük meyveler, sağlam meyvelerden elde edeceğimiz lezzeti bozacağı için bu kötü örnekteki ürünler fabrika kapımızdan dahi içeri giremez. Satın aldığımız tüm meyveler uluslararası standartlara uygun koşullarda sıkı denetimlerden geçirilerek mal kabulü yapılmaktadır. Kasa içlerinde görülmeyen adetsel meyveler ise üretim hattında ayıklanmakta ve tümüyle modern koşullarda üretim yapan tesisimizde özenle işlenmektedir. Biz her zaman çiftçimizi ve yerli üretimi desteklemek adına çalışır, bereketli topraklarımızın taze ve sağlıklı mahsullerini kullanırız. Yayında kullanılan görüntüler ve söylemlerin markamızla en ufak alakası bulunmamaktadır. Bu görüntüleri hazırlayan ve markamızı zan altında bırakmak için yayınlayan kişilerle ilgili hukuki süreci en kısa zamanda başlatacağımızı bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla. MeySu

Tarım ve Orman bBakanlığı hemen devreye girerek kamuoyuna şu açıklamaları yapmıştır :

“12/11/2020 tarihinde bazı sosyal medya hesapları üzerinden meyve suyu yapımında kullanıldığı iddia edilen çürük elmalar ile ilgili yapılan paylaşımlar üzerine; Kayseri Yeşilhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz hızla çalışma başlatmış, sosyal medyada paylaşımı yapılan eve ait depoya ulaşmış, üreticinin sadece ev ihtiyacı için ayrılmış 12 kasa elmasının olduğu tespit edilmiştir. Üreticinin çürük ve ıskarta elmaları Yeşilhisar’da bir şahsa sattığı beyanı üzerine söz konusu şahsın deposunda inceleme yapılarak 10 ton kısmen çürük ve ıskarta elma tespit edilerek ivedi şekilde yasal işlemler başlatılmış, işlemlerin sonucunda elmalar imha edilmiştir.

Kayseri ve Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerimizin kapsamlı çalışmaları ve denetimleri sonucunda; bölgede faaliyet gösteren meyve işleme (meyve suyu ,reçel vb.) tesislerinde halk sağlığını riske atacak herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır. Halkımızın sağlığı için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarını sürdürecektir.”

GİMDES olarak diyoruz ki;

7 yıldır gidip geldiğimiz ve birlikte çalıştığımız, Helal Güvence Sistemi içerisinde denetimlerini yaptığımız, Meysu Gıda firmasının üretim yerinin videoyla uzaktan yakından alakası olmadığı gibi videoda üretici olarak gösterilen kişinin Meysu Gıda’nın çalışanlarından birisi dahi olmadığı aşikardır. Hem videodaki kişinin meysu olarak nitelendirdiği aslında Anadolu’da meşhur olmuş bir tabir olup meyve suyu için ayrılmış meyve demektir. Bir takım sonradan türeme hesaplar bu kelime üzerinden yalan algı oluşturmak maksadıyla sertifikalandırdığımız Meysu Gıda’ya iftira atmak istemiş olup hain emellerine ulaşamamıştır.

Konu ile alakalı firmanın, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kamuoyu açıklamasını siz değerli takipçilerimizin dikkat nazarlarınıza sunuyoruz. Velhasıl it ürüyor, kervan yoluna devam ediyor.

Comments are closed.