Her Helal Sertifika Helal Değildir…
BİZ İNANCIMIZI,YÜREĞİMİZİ, HEYECANIMIZI VE SEVGİMİZİ HARÇ YAPARAK ÇALIŞYORUZ!..
Önce Helal Lokma nedir? Hatırlayalım.
Helal ne demek? Bütün mevcudatın yaratıcısı ve sahibi olan Allah(CC)ün izin verdiği, meşru kıldığı herşey.
Haram ne demek? Allah(CC)ün izi vermediği, yasakladığı ve meşru kılmadığı herşey.
Helalde iyilik, güzellik, temizlik ve sağlık vardır. Haramda ise çirkinlik, pislik, habislik ve hastalık vardır.
HELAL, bir Müslümanın Hayat standardının olmazsa olmazını teşkil eder. Doğumundan ölümüne kadar HELAL dairesi içerisinde yaşamak en önemli hedefidir. Bu hedefinin en önemli halkası ise HELAL Lokma’dır.
Boğazından geçecek her lokmanın hesabını Allah(cc)’a vermek zorundadır. Bu sebeple, bir Müslümanın yediği içtiği her lokmanın mutlaka HELAL olması şarttır. Maddi ve manevi hayatının sağlıklı ve feyizli devam edebilmesinin en önemli güvencesi HELAL Lokmadır.
Müslümanın bu kutsal ve temel hakkı global dünyada bugün gasbedilmektedir. Bunun farkına varan müslümanların Helal Sertifikalı ürün talebine karşı müslim, gayrimüslim menfaat bezirganları, gasıplarını devam ettirebilmek için helal sertifikalama silahını ele geçirmeye çalışıyorlar. Biz diyoruz ki; Ey Müslimanlan aman dikkat edin? Ve biz GİMDES olarak diyoruz ki!
BİZ İNANCIMIZI,YÜREĞİMİZİ, HEYECANIMIZI VE SEVGİMİZİ HARÇ YAPARAK ÇALIŞYORUZ
1-GİMDES sahip olduğu misyon ve vizyonuna güvenmektedir.
2-Hertürlü ticari, siyasi bağlardan bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur.
3-GİMDES gerek fıkıh ve gerek teknik sahada güçlü bir kadroya sahiptir
4-Uluslar arası kurumlarla entegre ve akredite bir kurumdur
5-Sünni 4 mezhebin isteklerine göre sertifika veren tek kurumdur
6-GİMDES Helal Sertifikası, Allah(cc)in ‘muttaki kul olun’ emrine uygun yaşamak isteyen müslümanların yegane Helal Gıda güvencesidir.
7-GİMDES sadece hellale meşgul olmaktadır. İslamın red ettiği sertifikalama işleri ile meşgul olamaz.
8-GİMDES, topluma bu konuda, kendini Kefalet kurumu olarak deklare eden yegane Helal kurumdur.
9-GİMDES bu sebeple paralı reklamlarla çalışan bir kurum değildir.
Bu özelliklerimiz, bize benzer gibi gözüken kurumlardan (taklitlerimizden) farkımızı gösteren en önemli özelliklerimizdir.