GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

8-9.ISLAMDA YASAKLANMIŞ GIDALARIN VÜCUDUMUZDAKİ ETKİLERİ.


Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

Aynı başlıkla yayınladığımız yazımızda belirttiğimiz gibi 9 makale ile konuyu işleyeceğimizi ifade etmiştik.
HORMONLAR VE DAVRANIŞLARIMIZ

Bu yazımızla sekizinci ve dokuzuncu makalemizi yayınlıyoruz.

8. KATKI MADDELERİNİN HORMONLAR VE DAVRANIŞLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

9. İLAHİ YASAKLAR İNSANLIĞIN SAĞLIK VE SELAMETLERİ İÇİN VARDIR

8. KATKI MADDELERİNİN HORMONLAR VE DAVRANIŞLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Eğer, domuz, domuz yağı, alkol, ölü eti, kan,MSG, aspartame, kokain gibi yasaklanmış ve sağlığa zararlı ürünleri ihtiva eden Katkı maddeleri tüketilmiş ise, etkileri erkenden ortaya çıkmayabilir. Buna karşılık, küçük miktarlarda kullanılmaları sebebi ile etkileri de yavaş yavaş ve birikerek olacaktır.

Esasında, düşük kan şekerine neden olan şeker gibi, hipertansiyona neden olan sodyum gibi, et ve unlu gıdalarda kullanılan ve kanserle bağlantılı nitritler, nitratlar, sülfitler, sülfatlar gibi, kobay farelerde mesane kanserine neden olan sakkarinler, beyin hasarı ile ilgili olduğu söylenen aspartam yapay tatlandırıcılar gibi ve kadında vajinal ve rahim kanserine neden olabilen DES(dietylstilbestrol, yağ ve kas kitlesini artırmak için sığırlara verilen kadınlık hormonu) gibi maddeler daha büyük önem taşımaktadırlar.

9. İLAHİ YASAKLAR İNSANLIĞIN SAĞLIK VE SELAMETLERİ İÇİN VARDIR

İlahi yasaklar, insanların maddi ve manevi mutluluğu ve güvenliği için Rabbimiz tarafından konmuş yasaklardır. İlahî yasaklar için bir müminin, her zaman bilimsel bir gerekçe bulması gerekmemektedir. Onun imani bir meselesidir. Mamafih,bir mümin, böyle bir bilimsel gerekçeyi görmüş ve bulmuşsa, imanlarını artırmaya vesile olacağını düşündüğü bu bilgiyi diğer müminlerle paylaşmalıdır. Böyle yapılırsa, itikadı zayıf insanlar nezdinde, Kuran’ın güvenirliliği daha da güçlendirilmiş olacaktır.

Biz inanıyoruz ki, tüm Kuranî ifadeler doğrudur ve eğer bilim henüz onları tasdik etmemişse, bugün, verilerini dikkatle gözden geçirmek için daha derin ve tecrübeyi tekrarlama ihtiyacında olabilir. Gelecekte bu ihtiyacını giderdiği zaman tasdik edeceğine inanıyoruz. 

Comments are closed.