Dünya Helale Koşuyor Ya Siz?

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

GİMDES VE DÜNYA HELAL VAKFI deprem bölgesinde iftar yemeği programları düzenlendi.

17 Ramazan dünya helal gününde Malatya ve Gaziantep illerimizde sizlerin desteği ile iftar yemeği verdik. Malatya’da Ahmediye cami kız kuran kursunda hafızlara ve talebelere iftar verildi.

Programa Helal ve Tayyip gıdanın önemi anlatılarak başlandı. Daha sonra Helal gıda şuurunu arttırıcı broşürler dağıtıldı. 140 hafız ve talebeye iftar verildi.

Gaziantep ilimizde ise dul, yetim ve depremzedelere iftar yemeği verildi. Gaziantepde 500 kardeşimize iftar yemeği dağıtıldı.

Malatya HALAL DUNYA MARKETİ sahibi Murat Demirkola, Gaziantep HALAL DUNYA MARKETİ sahibi Vedat Kanara ve bu hizmetin gerçekleşmesine vesile olan bütün hayırseverlerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Rabbim yaptığımız hayırları kabul etsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER / GİMDES Başkanı
 

HERKES HELALE KOŞUYOR YA SİZ? 

Genelde aldığımız ürünlerin içinde ne olduğuna çoğumuz hiç bakmayız. Halbuki bize hayat nizamı olarak İslam’ı emir buyuran Rabbimiz ve O’nun Resulü bu konuda bizi uyarıyorlar.

“Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: “Size tayyib olan şeyler helal kılındı.” Allah’ın size öğrettiğinden öğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların sizin için tuttuklarını yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın (besmele çekin), Allah’tan korkun. Muhakkak Allah, hesabı çabuk görendir.” (Maide,4) 

“O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah’tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.” (Bakara,173) 

Devamını Okuyun