Dünya Helale Koşuyor Ya Siz?

19 Aralık Perşembe günü saat 9’da GİMDES Baş Denetçisi Gıda Müh. Mehmet BAYAR’ın anlatımı ile “Kırmızı Et Sektöründe Helallikle Alakalı Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?” konusu işlenecektir.

Günümüzde Müslümanların çoğunluğu tarafından Helal gıdanın sadece Helal et olduğu zannedilmektedir. Bunun yanında Helal kesimin ve Helal etin İslam’a göre nasıl olması gerektiği tam olarak bilinmemekle birlikte bilinen yanlışlar toplumumuzun kafasını karıştırmaktadır. GİMDES Baş Denetçisi Gıda Müh. Mehmet BAYAR beyefendinin anlatımı ile bu hususlara değinilecektir inşallah.

Eğitimde anlatılacak konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

1. İthal etlerin Helal ve Tayyib kriterlere uygunluğu nedir? Güvenle tüketebilir miyiz?

2. Kırmızı et kesimhanelerinde GİMDES’ten öncesi ve sonrası.

3. Kırmızı et kesimhanelerinde Helal ve Tayyib kritik noktalar nelerdir?

4. İşlenmiş kırmızı et ürünlerinde Helal ve Tayyib kritik noktalar nelerdir?

GİMDES YouTube kanalından canlı yayınlanacak bu eğitimimize bütün halkımız davetlidir.

Eğitim Adı: KIRMIZI ET SEKTÖRÜNDE HELALLİKLE ALAKALI DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR NELERDİR?

Konuşmacı: GİMDES Baş Denetçisi Gıda Müh. Mehmet BAYAR

Eğitim Yeri: GİMDES YouTube Kanalı

Eğitim Tarihi: 19.12.2024

Eğitim Saati: 21.00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER / GİMDES Başkanı
 

HERKES HELALE KOŞUYOR YA SİZ? 

Genelde aldığımız ürünlerin içinde ne olduğuna çoğumuz hiç bakmayız. Halbuki bize hayat nizamı olarak İslam’ı emir buyuran Rabbimiz ve O’nun Resulü bu konuda bizi uyarıyorlar.

“Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: “Size tayyib olan şeyler helal kılındı.” Allah’ın size öğrettiğinden öğreterek yetiştirdiğiniz avcı hayvanların sizin için tuttuklarını yiyin ve üzerine Allah’ın adını anın (besmele çekin), Allah’tan korkun. Muhakkak Allah, hesabı çabuk görendir.” (Maide,4) 

“O, size yalnız şunları haram kıldı: Ölü hayvan, kan, domuz eti, bir de Allah’tan başkası adına kesilen hayvanlar. Sonra kim bunlardan yemeye mecbur kalırsa, başkasının hakkına tecavüz etmemek ve zaruret ölçüsünü geçmemek şartıyla ona da bir günah yükletilmez. Çünkü Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.” (Bakara,173) 

Devamını Okuyun