GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

TÜM DÜNYADA TEK BİR HELAL STANDARDA DOĞRU….

Dr.Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER
GİMDES Başkanı

25 Temmuz’da Jakarta’da çoğu WHC üyesi olan 30’dan fazla helal sertifika kurumunun katılımı ile uluslar arası çok önemli bir Sempozyum yapıldı.

WHC’in de başkanlığını yürüten MUI Başkanı Lukmanul Hakim : “Bu toplantının sonucunda tüm katılımcılar tek bir helal standardına sahip olmayı kabul ettiler” açıklamasını yaptıktan sonra İstanbul’daki WHC toplantısında bu konunun gündemde olacağını ve detaylı bir standardizasyonun formule edileceğini, bu standardın hem İKÖ’ne, hem de Birleşmiş Milletler’e sunulacağını bildirdi.

Yaklaşık yüz yıldan beri küresel ekonominin batı kaynaklı merkezler tarafından kontrol edilir duruma geldiği inkar edilemez bir gerçektir. Teknoloji ve teknolojinin kullanımı ile elde edilen üretim araçları ve tüm üretimler de ister istemez aynı merkezlerin kontrolu altına girmiştir.

Batı ise oldum olası düştüğü inkârcı ve materyalist bataklıktan kendini kurtarmak yerine bütün insanlığı aynı bataklığa düşürme içerisinde kalmayı tercih etmiştir. Batı aynı zamanda belli etmeden tahakkümcüdür, çeşitli baskı unsurlarını kullanarak tüm toplumları kontrol etmeye çalışır. Ancak batının bu insanları tutsak eden sistemi yer yer alarm vermeye başlamış, toplumlar bağımsız olma yolunda önemli mesafeler katetmiştir.

İki milyarlık İslam alemi de artık uyanıyor! Batının bir gece baskını ile taktığı prangaları bir bir kırıp atıyor. Sahip olduğu hayat nizamının nimetlerini bütün insanlık alemine sunmaya hazırlanıyor. Bu nimetlerin genel adı ‘HELAL YAŞAM SİSTEMİ’dir ve bu sistemin en başında ise ‘HELAL GIDA’ yeralmaktadır. Bu sebeple kendilerini Yeni Dünya Düzenini kurmakla görevlendirmiş olan nesiller bütün insanlığı öncelikle ‘HELAL GIDA SİSTEMİ’ne kavuşturmak zorundadırlar.

Bunun için bütün üretim kaynaklarını, bütün üretim proses ve teknolojilerini yeniden dizayn etmekle mükellef olmalıdırlar. Tohumdan embiryona, çiftlikten sofraya kadar devam edecek sürecin her adımının helal damgası ile kontroldan geçmesi kaçınılmazdır.

Bu gerekçe ile 40 yıl önce yola çıkan Müslümanlar artık tüm dünyada Helal Sertifikalı ürün arayışına girmiş bulunmaktadır. Bu arayışa cevap verebilmek için dünyanın çeşitli yörelerinde ürünleri İslama göre inceleyip uygun olanları belgelendirmek üzere faaliyet gösteren yüzlerce sertifika kurumu oluştu. Ancak bu kurumların farklı standartlar, farklı logolar kullanması, üstelik bazılarının çıkar ilişkili uygulamalar yapması toplumda ve üreticilerde tereddütler ve tedirginlikler oluşturmuştur.

Bu işi bir hizmet olarak yürütmek isteyen kurumlar uluslararası platformda arayışlara girmişler ve kendileri gibi düşünen kurumlarla işbirliği imkânlarını bulmaya çalışmışlardır. Bu arayış çalışmalarından bir tanesi ve belki de en büyüğü olan, WHC çatı kuruluşunu oluşturmuştur.

GİMDES 2 yıldır bu çatı kuruluşu ile ilişkilerini sürdürmektedir. 2008 ve 2009’da gerçekleştirmiş olduğu uluslar arası 2 konferansta gündeme getirdiği tek bir standartta buluşma fikri de önemli bir yankı buldu. Endonezya 25 Temmuzda Jakarta’da uluslar arası bir sempozyum yaparak konuyu güncel hale getirmiş bulunmaktadır. Bu toplantıda Malezya, Endonezya, Singapur, Avustralya, Mısır, ABD, Hollanda, Belçika, Brezilya, Çin, Japonya, Tayland, İngiltere, Filipinler, Hindistan, Türkiye, Güney Afrika, Viktorya, Almanya gibi ülkelerin Helal Sertifikalama kurumlarının oybirliği ile aldığı önemli bir karar çeşitli dış basında büyük yankı buldu.

İlgili toplantı Temmuz ayında çoğu WHC üyesi olan 30’dan fazla helal sertifika kurumunun katılımı ile Jakarta’da yapıldı. İlk defa bu toplantıda Malezya, Singapur ve Endonezya birlikte hareket etme kararı aldı.

WHC’in de başkanlığını yürüten MUI Başkanı Lukmanul Hakim : “Bu toplantının sonucunda tüm katılımcılar tek bir helal standardına sahip olmayı kabul ettiler” açıklamasını yaptıktan sonra İstanbul’daki WHC toplantısında bu konunun gündemde olacağını ve detaylı bir standardizasyonun formule edileceğini, bu standardın hem İKÖ’ne, hem de Birleşmiş Milletler’e sunulacağını bildirdi.

Comments are closed.