GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

Konya Necmeddin Erbakan Üniversitesi’nde “Küreselleşen Dünya ve Helal Tüketim” Konferansı.

konya
3 Nisan 2013 Çarşamba günü Konya Necmeddin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesin’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin organize ettiği “Küreselleşen Dünya ve Helal Tüketim” konulu konferans saat 13:30 da gerçekleşti. GİMDES Başkanı Hüseyin Kâmi Büyüközer’in sağlık problemleri nedeniyle katılamadığı Konferansa GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi, Gıda Mühendisi ve Başdenetçi A.Hayreddin İşbilir katıldı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Coşkun, yine aynı bölüm öğretmenlerinden Topluma Hizmet Uygulamaları Danışman Hocası Doç. Dr. Sami Baybal ile Eğitim ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden 120 kadar öğrencinin katıldığı konferans, Prof. Dr. İbrahim Coşkun’un selamlama konuşması ile başladı.

GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi, Gıda Mühendisi ve Başdenetçi A.Hayreddin İşbilir, Helal Tüketimin ehemmiyetinden, yaşantımıza ve ibadetlerimize olan etkilerinden kısaca bahsettikten sonra Helal Sertifikanın nasıl verildiğini, sertifika verildikten sonra bu Helal’in nasıl güvence altına alındığı ve hangi yöntemlerle denetlendiğini ayrıntılarıyla anlattı. İşbilir, Helal Sertifika verilmesi sonrası firmalar eğer majör bir hata yaparsa; sertifikanın iptal edildiğini, 5 yıl aynı firmaya tekrar sertifikalama yapılmadığını ve GİMDES basın yayın organlarında 1 sene boyunca deklare edildiğini söyledi. İşbilir, bu konferansı dinleyenlerin mesuliyetlerini hatırlatmak amacıyla şöyle bir misal verdi: nasıl ki, su yokken ve ibadet yapılması gerektiğinde zaruret olduğu için temiz bir toprak ile teyemmüm alınır ve bu abdest ile ibadetler yapılabilir.

Fakat ne zaman su gelir veya su geldiği haberi duyulursa zaruret durumu kalktığı için teyemmüm bozulur ve artık su ile abdest alınması gerekir. Aynen bu misal gibi, zaruret dolayısıyla tükettiğimiz; peynir, yoğurt, tavuk, un, gibi ürünlerde ve hatta çikolata ve bisküvi gibi zaruri olmayan ürünlerde dahi artık Helal Sertifikalı olanlar çokça ve yaygınca mevcut. Artık su geldi teyemmüm bozuldu. Halen teyemmüm ile duruyorsak hata üzere olduğumuzu unutmayalım dedi İşbilir.

Helal Sertifikalı ürünlerin satıldığı ve GİMDES’in kontrol ve denetimi altında olan; Eyüp, Yenibosna, Başakşehir, Esenler, Konya, Sakarya, Kahramanmaraş, Eskişehir, Gaziantep, Osmaniye ve Ankara’da bulunan “Halal Dunya” marketlerinden bahsederek konuşmasını tamamladı. Ardından öğrencilerin sorularını cevaplayarak Konferans tamamlandı.






Comments are closed.