GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

HIZLI GİTMEK İSTİYORSAN YALNIZ OLMALISIN LAKİN, DAHA UZAĞA GİTMEK İSTİYORSAN BERABER HAREKET ETMELİSİN

12. HELAL VE TAYYİB ÜRÜNLER KONFERANSIMIZ İLK DEFA ONLINE OLARAK GERÇEŞLETİRİLDİ.

3-4 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleşen 12. Uluslararası Helâl ve Tayyib Ürünler Konferansımızı başarı ile nihayete erdirdik.

Konferansımız Bütün Dünyadan Yüzlerce Kişi Tarafından İzlendi

Online Konferansımızın organizasyonu ile görevli ekib yoğun bir çalışma sonucunda Türkiye, Cezayir, Endonezya, Güney Afrika, İngiltere, Kuveyt, Malezya ve ABD olmak üzere, dünyanın 12 farklı bölgesinden13 konuşmacının 40 dakikalık konuşmalarının bütün dünyadan izlenebilmesi için ancak günün 6 saatlik bir zaman aralığında yapılmak zorunluluğunu oluşturmuş olmasına ragmen Konferansımız başaryla tamamlandı.

Konularında uzman olan konuşmacılarımızın konuşmalarını bugünden itibaren yayınlamaya başlıyoruz.Konferansımızı takip imkânı bulamamış takipçilerimiz sitelerimizi takip ederek bu ihtiyaçlarını sağlamış olacaklardır. İlk konuşmacımız Güney Afrika’dan MOULANA MUHAMMAD SAEED NAVLAKHI

Uluslararası Tek Bir Helâl Standardı İçin İslâm Birliğinin Önemi

“Dünyada 400’den fazla helâl sertifikalama kurumu mevcûd durumdadır. Bunlar ya devlet kontrolündedir ya da sivil toplum kuruluşudur. İki sınıf için de Müslîm veya gayri-Müslîm kontrolünde olmak üzere iki alt başlık vardır. Gayri-Müslîm kontrolünde olanlar şerî açıdan sayısız sorunu berâberinde getirmektedir. Meselâ, Yeni Zellanda hükümeti böyle bir işe girişmiştir, fakat helâl dînî bir mefhûmdur ve İslâm burada ön şarttır. İslâmi ilkeleri kabul etmeyen bir ülke, nasıl İslâmi gereklilikleri tatbîk edebilir? Bu ülkelerin helâl sertifikasını desteklemesi kötü bir şey değildir, fakat sertifikalama yapmamalıdırlar. Kendi içimizde bölündüğümüz için, gayri-Müslîmler bu işe girebiliyorlar. Maalesef, bazı Müslümân ülkeler, sertifikanın gayri-Müslîmler tarafından verilip verilmediğini umursamıyorlar bile. Bütün bu sorunları çözebilmek için, sadece kendimizle ilgilenmeyi bırakıp başkalarına da yardımcı olmamız ve berâber hareket etmemiz gerekmektedir. İslâm’ın ve helâlin, hakîkî ma’nâda anlaşılabilmesi için bunlar gerekmektedir. Son olarak, hızlı gitmek istiyorsan yalnız olmalısın lâkin, daha uzağa gitmek istiyorsan berâber hareket etmelisin.”

Comments are closed.