GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

HELAL YAŞAM REHBERİ DERGİSİ 59. SAYISI ÇIKTI

YAŞAM TARZIMIZA NE OLDU?

Toplumumuzun şimdilerde kaybolmuş gözüken Helal ve Tayyib yaşam unsurlarını tekrar gün ışığına çıkarmak adına ve tarih boyunca bizi biz yapan, manevî değerlerimizle uyumlu, bize yaşama sevincimizi tekrar kazandıracak Helal ve Tayyib bir yaşam tarzına dönüş yapmamız açısından bu ayki sayımızda “YAŞAM TARZIMIZA NE OLDU?” başlığıyla bu vurguya ağırlık verdik.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER, “Yakın zamanımızda gelişen gıda endüstrisi gittikçe yaygınlaşmış, klasik yiyecek ve içeceklerimiz dahi yeni teknolojilerde üretilir duruma gelmiştir. Bunun yanında bilinmeyen birçok yeni gıda çeşidi ortaya çıkmıştır. Bu durum Müslüman tüketicinin kafasında soru işaretlerine yol açmıştır. Hem bu soru işaretlerini hem de Müslüman bir kimliğe sahip insanın batının seçeneklerini değil kendi yaşantısına göre tüketim yapması gerektiğini yıllardır anlatıyoruz.” vurgusu ile Müslümanlara çağrıda bulundu.

Dr. Hani Mansour AL-MAZEEDİ, “Helal Standartları ve Helal Akreditasyon Kuruluşları Ekseninde Gerçek Helal’in Karşılaştığı Zorluklar” başlığıyla akreditasyon kurumları, yalnızca kalite yönetim sistemlerinin gerekliliklerine değil, Helale odaklanmaya yönelmesi gerektiği üzerinde durmuştur.

Yrd. Doç. Dr. Muhammed YÜCEER, “Gıda Katkı Maddelerinde Bağımlılık Etkisi” konu başlığı ile MSG, Aspartam gibi katkı maddelerinin bağımlılık etkisi dışında beyin hasarına bile sebep olacağı tespit edilmişken hâlâ gıda ürünlerinde kullanıldığı üzerinde durmuştur.

Dr. M. Şerafeddin KALAY, “Ümit Rüzgarları ve Hayat Fırtınaları İçinde İhmal Edilen Gençlik” başlığıyla hayatın zorlukları ve koşturmacası arasında kendi kendine çabalayan gençlerin ellerinden tutulması gerektiği üzerinde durmuştur.

Mustafa MERAL, “Rahmet Bereket ve Mağfiret İklimi Üç Aylar” başlığı ile bizlere Müslümanın üç aylarını nasıl geçirmesi gerektiği ve bu kıymetli günlerin faziletleri üzerinde durmuştur. Muhammed Emin YILDIRIM, “Kur’an’dan ve Hadislerden Tüccarlara Altın İlkeler” başlığıyla Müslümanın Kur’an ve Sünneti kaynak alarak nasıl bir ticaret yapması gerektiği üzerinde durmuştur.

Merve YILMAZ, “Tutsaklığın Yeni Adı Bağımlılık” başlığıyla kaleme aldığı günümüz yeni neslinin içine düşmüş olduğu bağımlılıktan ve bu bağımlılıktan yeni nesli nasıl kurtarmalıyız sorusuna çözüm getiren Müslüman ülkeler üzerinde durmuştur.

Fatma TOKSOY, “Bizim Çocuklarımız Bill Gates, Steve Jobs ve Diğer Teknoloji Devlerinin Çocuklarından Daha mı Az Kıymetli?” başlığı ile anne-babaların göz göre göre çocuklarını nasıl bir tehlike ile karşı karşıya bıraktığı üzerinde durmuştur.

Dr. Majed ALHARİRİ, “Enzim Üretiminde Helal Kritik Kontrol Noktaları” başlığıyla enzim nedir, enzimlerin genel özellikleri ve Helal kritik kontrol noktaları üzerinde durulmuştur.

Ve son olarak  “Vücudu Arındırmaya Yardımcı Tarifler” başlığı ile Ramazana sağlıklı bir şekilde girebilmenin sırlarını paylaşmıştır.

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

06/04/2018

Comments are closed.