GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

“HELAL İLAÇ” DÖNEMİNİN İYİCE YAKLAŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Dr. Hüseyin Kâmi BÜYÜKÖZER

1986 yılında ilk baskısını yaptığımız “GIDA RAPORU” kitabımın ilk nüshalarından itibaren mevcut gıda,ilaç ve kozmetik sistemin inancımız bakımından büyük tehliker arzettiğini dile getirmeye çalışmış, daha sonra 2005 yılında GİMDES’i kurduktan sonra da GİMDES’in ana konularından birisi olarak hep gündemde tuttuk. Rabbime sonsuz şükrediyorum ki Ümmetin 100 yıldır kanayan büyük bir yarası olan haram ve şüpheli ilaç tüketme zorunluluğu , GİMDES’in mütevazi gayretlerine karşılık Helal ilaç üretimi artık konuşulmaya başlanmıştır.

“KATKILAR İÇEREN İLAÇ VE TIBBİ CİHAZLAR İNANCIMIZI TEHDİT EDİYOR”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Cevdet Erdöl, helal olmayan katkılar içeren ilaç ve tıbbi cihazlara ilişkin açıklamalarda bulundu.Erdöl, ilaç ve tıbbi cihaz üretiminde yaygın olarak kullanılan hayvan ve insan kaynaklı bazı bileşenlerin Müslüman tüketicileri endişelendirdiğini aktararak, şu bilgileri verdi: “Gıda ve ilaç endüstrisinde önemli miktarda hayvansal ürünlerden elde edilen katkı maddeleri kullanılmaktadır. Özellikle de omurgalılarda bulunan lifli bir protein olan kollajenden hidroliz yoluyla elde edilen jelatin başlı başına bir sorun teşkil etmektedir. Jelatinin gıda, kozmetik ve ilaç sanayinde oldukça geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Ülkemizde, yoğun bir şekilde batılı ülkelerde üretilen jelatin kullanılmaktadır ve bu ürünün ana kaynakları içerisinde, ekonomik ve teknik bazı avantajları nedeniyle ağırlıklı olarak domuz deri ve kemikleri yer almaktadır.

Aynı şekilde, bazı ilaçların elde edilmesinde alkolün kullanılması, insan vücudunda üçüncü derece yanıklarda domuz derisinin nakledilmesi gibi uygulamalar sorgulanması gereken olgulardır. Bu örnekleri artırabiliriz. Helal olmayan katkılar içeren ilaç ve tıbbi cihazların, Müslümanlarca tüketilmesi endişe verici olup, bu durum genlerimizi, geleneklerimizi, inancımızı tehdit etmektedir. Bu hayati meseleyi zaruret kavramıyla geçiştirmemeli ve bir an önce ‘helal ilaç-helal tıbbi malzeme’ konusunda kendi alternatiflerimizi geliştirmeliyiz.”

Helal İlaç İçin Alternatif Geliştirilmeli

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Cevdet Erdöl ‘helal ilaç’a ilişkin yapmış olduğu açıklamasında; “Helal olmayan katkılar içeren ilaç ve tıbbi cihazlar inancımızı tehdit etmektedir. Bir an önce helal ilaç için alternatiflerimizi geliştirmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Alkol Kullanılan İlaçlar Tıptan Çıkarılmalı

Kozmetik ve ilaçlarda domuz derisinin ve kemiklerinin bulunduğunu, bazı ilaçlarda ise alkol kullanıldığını belirten Prof. Cevdet Erdöl, bazı kültürlerde kullanılması dinen, örfen yasak olan maddelerin, hayattan tecrit edildiği gibi tıptan da çıkarıldığını aktardı.

Geleneklerimizi ve İnancımızı Tehdit Ediyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Cevdet Erdöl helal ilaca ilişkin yapmış olduğu açıklamasında; “Ülkemizde, gıda ve ilaç endüstrisinde yoğun bir şekilde Batılı ülkelerde üretilen jelatin kullanılmaktadır ve bu ürünün ana kaynakları içerisinde, ekonomik ve teknik bazı avantajları nedeniyle ağırlıklı olarak domuz deri ve kemikleri yer almaktadır. Helal olmayan katkılar içeren ilaç ve tıbbi cihazların, Müslümanlarca tüketilmesi endişe verici olup, bu durum genlerimizi, geleneklerimizi, inancımızı tehdit etmektedir. Bu hayati meseleyi zaruret kavramıyla geçiştirmemeli ve bir an önce 1helal ilaç-helal tıbbi malzeme’ konusunda kendi alternatiflerimizi geliştirmeliyiz” sözlerine yer verdi.

Comments are closed.