GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

Ankara’da Temel Helal Gıda Eğitimi Gerçekleşti…

16, 23 ve 30 Temmuz Cumartesi günleri yapılması planlanan Temel Helal Gıda Eğitimi melun

Processed with VSCO with hb1 preset

kalkışma teşebbüsü nedeniyle 23 ve 30 Temmuz Cumartesi günleri icra edilebildi. Gaye Akademi ve GİMDES Ankara Gönüllülerinin ortaklaşa organize ettiği eğitim ilk hafta Gaye Akademi Konferans Salonu ile Araştırma ve Kültür Vakfı’nda icra edildi. İkinci hafta ise Araştırma ve Kültür Vakfı’nda devam etti. 23 Temmuz Cumartesi günü GİMDES adına görevli; Teknik Bilim Kurulu Üyelerimizden Yük. Kimyager Murat Sayın ve Ziraat Mühendisi Ahmet Tunç Cengiz ile Fıkıh Kurulu Üyemiz Mustafa Meral Katıldılar.

Meral; helal yaşamın öneminden, asr-ı saadetteki konuyla ilgili örneklerden, zararlı katkılara fıkhın bakış açısından, helal-haram-mekruh-necis gibi temel kavramlardan bahsetti.

Murat Sayın; kozmetiklerdeki katkıların sağlık ve helallik açsından risklerinden, kozmetikler için sertifikalama prosedürümüzden, Dünyadaki diğer helal sertifikalama kurumlar ile GİMDES arasındaki farklılıklardan detaylı olarak bahsetti.

Ahmet Tunç Cengiz ise; büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim standartlarımızı, yem rasyonları ve içeriğindeki helal ve sağlıklılık açısından risklerini ayrıntılı olarak anlattı. 30 Temmuz’da ise GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Suat Sezer ile GİMDES Teknik Bilim Kurulu Üyesi Gıda Yük. Mühendisi A. Hayreddin İşbilir katıldılar.

Suat Sezer; Türkiye’deki helal sertifikalamanın geçmişinden ve başlangıcından, neden helal sertifikalamaya ihtiyaç olduğundan, helal sertifikalama yapılırken nelere dikkat edildiğinden, sertifika verildikten sonraki takip sisteminden, sertifikalama kurallarına uymayan üreticilere uygulanan cezai işlemlerden bahsetti.

İşbilir ise; gıdalar içerisinde en çok karşılaşılan bazı katkı maddelerindeki helallik ve sağlıklılık açısından risklerinden, haram, şüpheli ve zararlı katkıların hangi gıdalar yoluyla tüketilebildiğinden örneklerle ve detaylı olarak anlattı. Daha sonra katılımcıların soruları cevaplandı ve eğitim tamamlanmış oldu.

Comments are closed.