GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

Ankara’da “Dünya Helal Günü” İftar Programı Tertip Edildi

halal dunya
ANKARA’DA “DÜNYA HELAL GÜNÜ” İFTAR PROGRAMI TERTİP EDİLDİ

GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği) tarafından 2013 yılında tespit ve ilan edilerek ilki 17 Ramazan 1434 ‘de kutlanan Dünya Helal Günü” nün ikincisi de bu yıl 17 Ramazan 1435-14 Temmuz 2014 pazartesi günü yurdun değişik yerlerinde tertip edilen iftar programları ile kutlandı. Bu çerçevede Ankara’da TOÇBİRSEN(Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Merkezinin katkıları ile ASMAKÖPRÜ (Ahlak Sevgi ve Maneviyat Köprüsü) Uluslararası Öğrenci Derneğinin ve öğrenci yurdunun bulunduğu binada iftar programı gerçekleştirildi. ASMAKÖPRÜ Derneğinin yurtdışından gelerek Ankara’da öğrenim gören öğrencilere yönelik yaptığı faaliyetlerden biri olan iftar programlarından 17. Ramazan günü “Dünya Helal Günü” etkinliği olarak farklı bir şekilde gerçekleştirildi. 35 farklı ülkeden gelen öğrencilerin irtibat halinde olduğu ASMAKÖPRÜ Derneğinde aile sıcaklığı ortamında gerçekleşen iftar programında günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmalarla başladı. ASMAKÖPRÜ Derneğinde, Gimdes Ankara Temsilcisi Ziraat Yüksek Mühendisi Suat SEZER tarafından organize edilen “Dünya Helal Günü” programında iftardan önce açılış için hayat kaynağımız değişmez düsturumuz olan Kur’an-ı Kerim Somalili Tahir kardeşimiz tarafından okundu.
Video için Tıklayınız

Gimdes Ankara Temsilcisi Suat SEZER “Dünya Helal Günü” hakkında yaptığı konuşmasına ev sahibi ASMAKÖPRÜ Derneği adına dernek yönetim kurulu üyesi ve IHH Ankara koordinatörü Hanefi SİNAN’a, iftar yemeğini ikram eden TOÇBİRSEN adına Genel Başkan Günay KAYA’ya teşekkür ile başladı ve konuşmasını; “Dünya Helal Gününüz mübarek olsun, bu gün vahşi kapitalizmin satışları artırmak için tüketimi artırmak adına ilan ettiği yapay ve batıl günlerden bir gün değildir, tam tersine HAKKI (helal olanı) anlatmak, benimsetmek, yaygınlaştırmak ve hakim kılmak için vesile olsun diye, ilan edilen bir gündür. Yani bu sahada da yaşanan Hakk ile Batılın mücadelesidir. Kapitalizmin tuzaklarına uyanık ve bilinçli olarak ancak misliyle karşı konulabilir. Her sahada olduğu gibi gıda ve beslenme konusunda da Batı genelde insanlığı özelde de Müslümanları ifsat etmektedir. Gelişen teknoloji ve uluslararası şirketlerin marifeti ile takip ve kontrolü imkansız derecesinde zorlaştırılan gıda sektörü ile insanlık sağlık yönünden, Müslümanlarda hem sağlık hem de helal-haramlık yönünden ifsat edilmektedir.

Böyle bir ortamda önemli bir ihtiyaçtan hareketle hayata geçen GİMDES, sağlıklı yaşamın temel unsuru olan “helalen ve tayyiben” ürünleri araştırmak ve sertifikalandırmak üzere kurulmuştur. 2005 yılında kurulan ve 2009 yılında sertifikalandırma faaliyetlerine başlayan GİMDES her geçen gün artan faaliyetleri ve ortaya koyduğu vizyon ile sadece ülkemiz için değil bütün bir ümmet adına büyük bir ihtiyacı karşılamaktadır. GİMDES bu çalışmalarla hepimizin dünya ve ahiret saadetini temin edecek helal bir yaşamın oluşması için gayret göstermektedir. GİMDES’in bu çalışmalarında destek olmak adına hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var, gerek şahsımız adına gerekse kuruluşlarımız adına yapabileceklerimiz var, işte bugün burada çok önemli ve anlamlı bir günde “Dünya Helal Günü” kutlamasında bir aradayız, hem de öyle bir sofradayız ki Arnavutluk’tan, Tacikistan’a, Filistin’den Gana’ya ulaşan bütün bir ümmetin evlatlarının bulunduğu bir iftar yemeğindeyiz, bu da herkese nasip olmayacak bir nimettir.

Dünya Helal Günü’nün tespitinde esas olarak alınan helal konusunda müminlere inen ilk ayet olan Enfal suresi 69. ayeti, Hicretin ikinci yılı olan miladi 624 yılında Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) önderliğindeki Medineli mü’minlerin, Mekkeli müşriklerle yaptığı ilk savaş olan Bedir savaşında nazil olmuştur. Bu ayette Allah(cc)’u şöyle buyuruyor; “Artık elde ettiğiniz ganimetten helal ve tayyip olarak yiyin ve Allah’dan korkun! Şüphesiz ki Allah, Gafûr’dur, Rahîm’dir.”.

Sözlerimin sonunda, şu konuştuğumuz anda bile ırkçı emperyalizmin fikir babası Siyonist Yahudilerin havadan, karadan ve denizden bombardımanı altında olan mazlum ve mağdur ama izzet ve şeref sahibi Gazzeli kardeşlerimizi anmadan ve onlara dua etmeden geçemeyeceğim. Bedir günü müşrikler kalabalıktı, donanımlı idi ve kibirli idiler, mü’minler ise sayıca az, teçhizat yönünden zayıf ama peygamberimiz (sav) komutasında izzetli ve mütevekkil idiler, Hz. Peygamber (s.a.s.): “Allah’ım vadettiğin yardımını bugün lutfet. Ya Rab, bu bir avuç mücahid yok olursa, bu muvahhidler bu gün telef olursa, yeryüzünde sana ibadet eden kalmayacak!” diye yaptığı duası karşılık buluyor ve Allah(cc) 3000 melek ile mü’minlere yardım ediyor, bu günde yine Ramazan ayının 17. gününde yani Bedir gününde sayıca çok, teknolojik her türlü donanım ve silaha sahip ve kibirli, küstah ama korkak siyonist Yahudilere karşı sayıca az, imkanlar bakımında zayıf ama izzetli ve mütevekkil Gazze’li, Filistinli kardeşlerimiz ümmetin onurunu ve Mescid’i Aksa’yı korumaya çalışıyor, biz ise sahip çıkamıyoruz elimiz kolumuz bağlı sadece naklen seyrediyoruz.

Allahım Bedir gününde mü’minlere nasıl yardım ettiysen bugün de Gazze’li kardeşlerimize öyle yardım et, Siyonistlerin kalplerine korku yerleştir, oyunlarını boz, tuzaklarını ve silahlarını kendi başlarına dönder, katil askerlerini birbirlerine kırdır, güçlerini dağıt ve dünya aleme rezil eyle yarabbi, bizlere de ümmet olma şuuru ver, islam düşmanlarına, emperyalist kafirlere ve ırkçı siyonizme karşı İslam Birliğini nasip eyle yarabbi, yarabbi tüm yaşantımızda, her türlü ihtiyaçlarımızda helallerinle yetinmeyi nasip eyle, haramlara yaklaştırma, nasip etme Allahım.” diyerek tamamladı ve sözü TOÇBİRSEN Genel Başkanı Günay KAYA’a verdi. Günay KAYA’da konuşmasında Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlere değinerek kurtuluşun tek tek ulus devletler şeklinde değil ancak birlik olarak ümmet bilinciyle olabileceğine değindi.

“Dünya Helal Günü”nün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalardan sonra Arnavutluk’dan öğrenim için gelen Ferdinant Ebubekir HASMUCA’nın okuduğu akşam ezanı ile iftar yemeğine başlanıldı. Yemen’li öğrenci Abid’in kıldırdığı akşam namazından sonra bahçede helal sertifikalı çay ve cafe ikramı eşlinde öğrencilerle tanışma ve sohbet devam etti. Program, Filistinli öğrenci İslam’ın kıldırdığı yatsı namazı ve Gana’lı öğrenci Abdulvahit EBABEKİR’in kıldırdığı teravih namazı ile sona erdi.

GİMDES Ankara Temsilcisi Suat SEZER tarafından tertip edilen “Dünya Helal Günü” Ankara iftar programına TOÇBİRSEN Genel Başkanı Günay KAYA, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin ÖZTÜRK, Şahin DEĞİRMEN ve Fatih DOĞAN, ASMAKÖPRÜ Derneği yönetim kurulu üyesi ve IHH Ankara Koordinatörü Hanefi SİNAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Şehircilik ve Çevre Bakanlığından bürokratlar, Ankara’da bulunan GİMDES denetçileri ile Türkiye’de öğrenim gören Müslüman ülkelerden gelen öğrenciler olmak üzere yaklaşık 200 misafir katıldı.

halal dunya
halal dunya

halal dunya
halal dunya

halal dunya
halal dunya

halal dunya
halal dunya

Comments are closed.