GİMDES Yayınları

Yeni Dünya Düzeni ve Helal Gıda

Dergi Abonelik

SORULAR SİTESİ

Tescilli Logolarımız

GİMDES.org eBülteni

* = doldurulması zorunludur

tarafından desteklenmektedir MailChimp!

2017 ULUSLARARASI HELAL VE TAYYİB ÜRÜNLER ve HİZMETLER 7. FUARI VE 8. KONFERANS ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK

Türkiye’de Helal sertifikalandırma hizmetini ilk defa öncülük eden GİMDES, Helal ve Tayyib ürünler ile ilgili bilinç oluşturulması amacıyla 2009 yılından itibaren 7 defa konferans, 2010 yılından itibaren de 6 defa fuar çalışmalarını organize eden ilk kurumdur. 2009 yılından 2016 yılı sonuna kadar da Helal sertifikalarımızla 100 milyar TL’lik Helal ve Tayyib ürün ihracatına vasıta olmuştur.

2016 yılı başından itibaren ise 7. Helal ve Tayyib Ürünler Fuarımızı ilan ettiğimiz halde sene sonuna doğru partner organizasyon firmasının anlaşma şartlarımıza aykırı icraatlara girmiş olması sebebi ile çekilmek ve iştirakimizi iptal etmek zorunda kaldık.

Uluslararası Helal ve Tayyib Ürünler fuarlarımızda temel hedefimiz, GİMDES’den Helal sertifikasını alan firmalarımızın ürünlerini gerek Türkiye’de gerek uluslararası pazarlarda tanınmasını ve ticaretinin yapılmasını desteklemektir. Yüzyıldır batı modernitesi güdümündeki yerli ve yabancı ajanlar İslamın bütün mukaddes değerlerini istismar ederek dejenere etmeye çalıştılar. Son yıllarda tekrar canlanan üç beş değerden biri olan Helal ve Tayyib yeme içme ve onun da ötesinde yaşama hakkımızı koruyabilmek için Rabbimizin izni ile başlattığımız hizmetleri de hedef olarak kenarından köşesinden dejenere etmek, maddi ihtirasları uğruna istismar etmek için meydanlara saldıranlara fırsat veremezdik.

Helal ve Tayyib kavramı son derece önemli ve müslümanlar için kutsal bir kavramdır. Sadece bir etiket ya da bir yafta değildir. Bu kavramı Kitabında bidiren Rabbimiz içini de doldurarak bizlere emanet etmiştir. Bu kavramı istismar etmek, ticaretlerine malzeme yapmak isteyenler bilsinler ki Rabbimizle ve O’nun Resulü ile savaşa girmiş olmaktadırlar. Bizim onlarla bir işimiz, bir işbirliğimiz olamaz.

2017 yılı için Ekim, Kasım aylarında ülkemizde yapılması düşünülen WHC Kongresinin eşliğinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz 7.uluslararası Fuar ve 8.Konferans için üç alternatif üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Birkaç hafta sonra daha detaylı açıklama yapılacaktır.

DÜNYADAKİ HELAL LOKMA SEVDALILARI WHC İLE BİRLİKTE 2017’DE TÜRKİYE’DE BULUŞUYORLAR

Ekim veya Kasım aylarında HELAL VE TAAYİB ÜRÜNLER için ülkemizde gerçekleştirilecek bu büyük etkinlik için bütün dünyadaki kardeşlerimizle 2017 yılındaki etkinliklerimiz için yeniden buluşuyor.

1-8.DÜNYA HELAL VE TAYYİB ÜRÜN VE HİZMETLERİN BİLİMSEL PLATFORMU(ULUSLARARASI HELAL VE TAYYİB ÜRÜNLERİN FIKIH VE TEKNİK BİLİMLER IŞIĞINDA ÇEŞİTLİ İSTİŞARE GÖRÜŞMELERİ YAPILACAKTIR)

2-7. ULUSLARARASI HELAL VE TAYYİB ÜRÜNLER VE HİZMETLER FUARI

Bu etkinliklerde GİMDES ev sahipliği yapacak. 100 yıldır kendisine dayatılan, kendisine ait olmayan bir moderniteye mahkum edilmiş İslam Ümmeti artık kendi modernitesini kurmak üzere kaybettiği Helallerini arıyor.

10 Trilyon TL.lik Helal pazarın gerçekleştirilmesi için üreticimiz, ihracatçımız, satıcılarımız, tüketicimiz ve kamu kurumlarımız elbirliği, güçbirliği, gönülbirliği yapmalıyız. Bütün ümmet elele, gönül gönüle, omuz omuza olmak için geliniz 7. Helal ve Tayyib EXPO’da buluşalım.

Yurt içinden ve Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika’nın aralarında yer aldığı bölge ve kıtalardan alıcı grupları fuarda katılımcı firmalarla temas kuracak. Yeni iş birliklerine olanak sağlayan fuarın yurtdışı katılımcı çeşitli dünya ülkeleri yer alacaktır..

Türkiye’de kulvarının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı’nın yedincisi Son yıllarda kendine özgü trendleriyle öne çıkarak markalar oluşturan ve uluslararası arenada da yankılar uyandıran Fuara, Orta Doğu, Körfez Ülkeleri, Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri, Avrupa ve Uzak Doğu ve Rusya Fedarasyonu’ndan çok sayıda satın alma yetkilisi getirilecek.

Dış pazarlarda yeni fırsatlar

Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı’nda, yurtdışından getirilecek alım grupları, katılımcı firmalarla sıcak temas kuracak. Yurtdışı ziyaretçi çalışmaları kapsamında hedef ülkelerin sanayi ve ticaret odaları ile ticari ateşeler ve acentalarla temasa geçilmiştir. Fas, Cezayir, Irak, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan, Suriye, Hindistan, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya, Kanada, Filipinler, Brezilya, Belçika, İngiltere ve Fransa organizasyonun hedef alıcı ülkelerini oluşturuyor.

KOSGEB’den katılım desteği

7.Helal ve Tayyib Ürünler Fuarı’nda KOSGEB de katılım desteği veriyor. Kurum, fuara katılmak isteyen küçük ve orta ölçekli firmalara %50 oranında geri ödemesiz destek sağlayacak.

Helal ürünlerde Türkiye, liderliğe en güçlü aday

Tüm dünyada hızla yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen, 7 milyara yaklaşan dünya nüfusunda 2 milyar civarında tüketiciye ulaşan helal endüstrisinde Türkiye’nin rolü artıyor. Önümüzdeki bu buluşması, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin sektördeki rolünü daha da artıracaktır. Türkiye’nin kıtalar arasında ticareti yönlendirici konumu yanlızca islam dünyası açısından değil, Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Rusya ve Uzakdoğu açısından da tartışma götürmez bir noktadadır….

Katılımcılar ve Ürün Grupları

Helal yiyecek ve içecekler, helal kozmetik, Helal medikal ürünler, Helal temizlik ve hijyen malzemeleri. Helal Turizm, Helal Finans, Helal Lojistik, Helal üretimde kullanılan Makine ve Techizat, Helal Perakende

Ziyaretçi Profili

Üreticiler, perakendeciler, ithalatçılar, ihracatçılar, distribütör ve toptancılar, yatırımcılar, tedarikçiler, katılım bankaclık yetkilileri, islami federasyon ve derneklerin yetkilileri.

Comments are closed.